31 august 2016

Organizarea Intreprinderii

Unitatea este dotata pentru prelucrari de inalta precizie si este organizata pe principiul atelierelor.

Atelierul de prelucrari mecanice generale:
Atelierul are in dotare masini – unelte universale, specializate si automate, strunguri, masini de frezat, masini de rectificat plan, masini de rectificat exterior si interior, masini de mortezat si bancuri de lacatuserie. Dimensiunile maxime ale pieselor care pot fi prelucrate sunt 500 mm lungime si 2000 mm lungimea.

Atelierul de tratament termic si termochimic:
Atelierul de tratamente termice lucreaza la ora actuala cu linia de bai de saruri si cu doua cuptoare de revenire, cuptoare de cementare. Dimensiunile pieselor care pot fi tratate termic sunt de 1000 mm diametrul si 3000 mm lungime.

Atelierul de finisaj:
Atelierul este dotat cu masini – unelte de mare precizie pentru rectificari plane, interioare, exterioare (cilindrice netede si filetate si pentru suprafete conice netede si filetate interioare si exterioare), masini de rodat, standuri de proba, bancuri de lacatuserie si montaj.

Laboratorul metrologic:
Laboratorul se afla in incinta atelierului de finisaj si este dotat cu aparat de masura in 3 coordonate tip DKM, aparate de masurat lungimi, microscoape electronice, laser, nivela electronica, comparator electronic, calibre inel etalon, cale plan paralele, truse sarme filet etalonate la INM Bucuresti. In cadrul laboratorului se efectueaza verificarea metrologica si etalonarea a diverse tipuri de aparate de masura si control, cum ar fi calibre, rigle si placi de verificare .
Spatiul rezervat atelierului de finisaj si laboratorului metrologic este termostatat.